Perronwerk

Vernieuwing keerwanden Blerick

Locatie
Blerick
In opdracht van
ProRail
Uitvoeringsperiode
Q4 - 2022

In Q4 hebben we voor ProRail op station Blerick 740 meter keerwanden vernieuwd aan spoor 1 en spoor 2 zijde. Hierbij werd het straatwerk hergebruikt (circa 3000m²) en werden er 10 stuks proef duurzame keerwanden geplaatst. Daarnaast is het afschot op perron 1 verbeterd ten opzichte van de oude situatie waardoor de outillage op perron 1 mee verhoogd moest worden.
 
De uitdaging bij station Blerick was de logistieke inrichting. Er was weinig depotruimte beschikbaar en we stonden langs een drukke weg met daarbij een fietspad. Aan ons de opdracht om al het straatwerk op te slaan en te hergebruiken. Daardoor moest er veel materiaal aan- en afgevoerd worden. Door het afsluiten van het fietspad, Just in Time levering van materialen en efficiënt gebruik van de beschikbare depotruimte, hebben we deze uitdaging getackeld.

Binnen de TVP is het dan ook gelukt om 740 meter keerwanden te plaatsen, 3000 m² straatwerk uit te halen en opnieuw te leggen, zo’n 80 vrachten van aanvoer en afvoer van materiaal te verwerken (aan en afvoer keerwanden, aan en afvoer zand, aanvoer tegels, aanvoer opsluitbanden, afvoer betonpuin en BSA, aanvoer ballast, aan en afvoer bouwplaats materiaal, etc.)
 
De sfeer, rust en goed weer waren aanwezig op de bouwplaats wat zorgde voor een nette en geordende bouwplaats. Mede hierdoor is het project naar tevredenheid van de Bouwmanager van ProRail uitgevoerd.