Stalen bruggen

  • ProRail-erkend aannemer
  • Specialist in spoor op kunstwerken
  • Stalen bruggen met indirecte spoorstaafbevestiging, met dwarsliggers of ingegoten spoor

Een spoor bouwen of aanpassen op een stalen brug vergt zorgvuldige aandacht. In de werkvoorbereiding en tijdens de uitvoering. De Wilde Spoorwegbouw is in Nederland dé specialist in stalen bruggen. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie.

Met specifieke kennis van het type brug

Nederland telt circa 75 bruggen die open kunnen; uniek in de wereld. Spoorstaafbevestiging vereist specifieke kennis van het type brug en zijn eigenschappen. Wat is de opbouw? Hoe gaat de brug open? Wat zijn de diktes van het beton, staal en rubber? Welke seinwezen-componenten bevat het betreffende spoorgedeelte? En welke addertjes zitten er onder het gras? Kortom, een goede werkvoorbereiding is cruciaal. Ons uitgebreide archief van de Nederlandse spoorbruggen is hier een prettige ondersteuning. Op basis van de juiste gegevens plannen we de klus in en bestellen we de materialen.

Diverse constructies

Stalen bruggen staan bekend om de vele verschillende spoorconstructies. Overal is wel een variant op bedacht. Ruwweg kunnen we de spoorconstructies splitsen in drie onderdelen:

  • indirecte spoorstaafbevestiging, vaak met stiftplaten als basis;
  • dwarsligger, vaak van hout, maar tegenwoordig zien we ook veel kunststof;
  • ingegoten spoor, waarbij het spoor in een goot ingegoten wordt, al dan niet combineerd met indirecte spoorstaafbevestiging.

Van A tot Z verzorgd

We verzorgen het project van A tot Z. En nemen de regie zo snel en volledig mogelijk in handen. Dat is prettig voor de opdrachtgever. Het scheelt hem tijdrovend werk en het voorkomt verstoringen in het proces. Dat proces houden we zorgvuldig onder controle, qua samenwerking, tijd en kosten.

Meer informatie over stalen bruggen?
Neem contact op
+31(0) 348 470 146
Mail ons