Tramsporen

De Entree: vernieuwing centrum zijde Amsterdam CS

Voor de vernieuwing van de tramconstructie op het Damrak was de uitdaging vooral de complexiteit. Verschillende sporen die elkaar meerdere malen kruisen, behoorlijke hoogteverschillen en een aantal vaste punten waar niet van afgeweken kon worden. In opdracht van Van den Heuvel Infra heeft Meet In Holland alle maatvoering voor het tramwerk gerealiseerd.

 

Meet In Holland: gespecialiseerd in lightrail maatvoering
Het stationsgebied aan de centrumzijde van Amsterdam Centraal wordt volledig vervangen. Het hele gebied wordt overzichtelijker en aantrekkelijker. De tramsporen en haltes worden volledig vernieuwd en zowel Meet In Holland als De Wilde Spoorwegbouw werken hier in opdracht van Van den Heuvel Infra aan de nieuwe spoorconstructies voor de tram.

Voorbouwen op andere locatie
Als gezegd: de optelsom van de verschillende werkzaamheden maken dit werk complex. In grote lijnen gaat het om het volgende: het uitleggen van wissels, kruizen en spoorramen; het afstellen van de spoorramen; het boren en verlijmen van ankers en het inmeten en plaatsen van benodigde vullingen. Het gebeurt vrijwel nooit, maar voor deze ingewikkelde spoorconstructie werd ervoor gekozen om het geheel eerst volledig voor te bouwen op het terrein van Van den Heuvel. Meet in Holland heeft daar toen de hele maatvoering gedaan. Op die manier konden we zeker stellen dat alle maten klopten en pasten. Bovendien konden we bepaalde stukken vervolgens dan al aan elkaar lassen, zodat dat niet meer tijdens de buitendienststelling hoefde te gebeuren. De relatief grote spoorsecties (30 stuks) zijn door twee pontons naar Amsterdam vervoerd (om vervoersbewegingen door het centrum te voorkomen). Een doordacht laadplan was noodzaak, de pontons mochten 1 voor 1 aanmeren. De Wilde Spoorwegbouw heeft de nieuwe constructie aan het Damrak inmiddels gerealiseerd.

Meet In Holland - Landmeten, Enginering en Monitoring in spoorwegbouw en betonbouw
Meet In Holland is als landmeet- en engineeringbureau nauw verbonden aan De Wilde Spoorwegbouw. Buiten de werkzaamheden voor De Wilde verrichten wij ook metingen voor andere (spoor)aannemers, ingenieursbureaus en (semi-)overheidsorganisaties. Lees meer op www.meetinholland.nl