Stalen bruggen Speciale spoorconstructies Ingegoten spoor

Draaibrug over de Nieuwe Gouwe te Gouda

Locatie
Gouda
In opdracht van
BAM Infra Rail
Uitvoeringsperiode
25 november 2017

Op de enkelsporige Brug over de Nieuwe Gouwe zijn de brugovergangen vernieuwd. De brugovergang zijn deels ingegoten en deels voorzien van indirecte spoorstaafbevestiging op beton. Middels een opname met inmeting (inclusief uitwerking) verzorgden wij ook de engineering hiervan.

De Brug over de Nieuwe Gouwe is een enkelsporige draaibrug in de lijn Gouda - Alphen aan den Rijn. In opdracht van hoofdaannemer BAM Infra Rail hebben wij een opname, inclusief inmeting, verricht op de brug. Op basis van de metingen is een ontwerp gemaakt voor het alignement van de brugovergangen. 

Op 25 november 2017 zijn de brugovergangen vervangen. Op het westlijke landhoofd en een de oostelijke aanbrug zijn de brugovergangen met indirecte spoorstaafbevestiging op het beton bevestigd. Van deze constructie zijn naast de spoorstaaf (brugovergang) ook de zachte delen vervangen.

Op het beweegbare deel van deze draaibrug is het spoor, inclusief de brugovergangen, ingegoten in corkelast. Over een lengte van circa 3 meter is de oude spoorstaaf uit de corkelast gesneden. De goten zijn leeggemaakt. De brugovergangen zijn opnieuw aangebracht en nauwkeurig volgens ProRail richtlijn RLN00283 afgesteld. Vervolgens is de corkelast opnieuw ingegoten.