Vernieuwing spoorwegovergang Pijlslaan

Locatie
Haarlem
In opdracht van
Dura Vermeer
Uitvoeringsperiode
April 2022

In het weekend van 30 april heeft De Wilde Spoorwegbouw in opdracht van Dura Vermeer de spoorstaven vernieuwd van twee Harmelen overwegen van 21 meter in Haarlem aan de Pijlslaan.

De werkzaamheden bestonden uit het uitnemen van spoorstaven uit de bestaande goot. We hebben middels een krol met schraper de bestaande goot leeg geschraapt zodat de oude corkelast verwijderd kon worden. Na het schrapen zijn de goten in de overwegen gestraald met onze ergonomische hydrojet (2500 bar). Hierna is de goot gedroogd middels onze branderkar. Na het branden is de goot voorzien van een nieuwe edilon tracklast loper. Deze is verlijmd met Dex-G 20. Hierna werd de goot ingemeten en zijn de uitvullingen onder de spoorstaaf bepaald. Na het bepalen van de hoogte is de spoorstaaf door middel van twee krollen in de goot geplaatst. Vervolgens hebben wij de PVC pijpen voorzien van spacers en in de goten geplaatst. Met deze PVC pijp heeft de maatvoerder de spoorstaaf afgesteld in de schift. Vervolgens is de tent geplaatst, het juiste klimaat gecreëerd, de kopschotten gezet, spoorstaven afgeplakt en zijn de goten voorzien van primer 21. Nadat de primer was opgedroogd, hebben we de spoorstaaf ingegoten met Corkelast VA-60. Tot slot hebben we alles netjes afgewerkt middels kit. Een geslaagd weekend waar we met veel trots op terugkijken!

Zoekt u een betrouwbare aannemer voor het vernieuwen van een ingegoten spoorconstructie? Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen: vanaf het verwijderen van de spoorstaven tot en met het ingieten van de spoorstaven, inclusief het nauwkeurig afstellen hiervan. Neem voor meer informatie contact op met Rob de Wilde via +31654338402.