Speciale spoorconstructies

Vernieuwing dwarsliggers Grou - Leeuwarden

Locatie
Grou - Leeuwarden
In opdracht van
BBV Noord
Uitvoeringsperiode
Q4 - 2022

De Wilde Spoorwegbouw heeft in 2022 al enkele werkzaamheden kunnen uitvoeren voor ons BBV Noord 2023 contract. Deze werkzaamheden bestonden uit respectievelijk: 1800 meter dwarsliggers vernieuwen en 7 sporen bij stations op P76 norm brengen.

In het eerste weekend hebben we 2850 dwarsliggers op het traject Grou – Leeuwarden vernieuwd dmv MDV-en (Mechanische Dwarsligger Vernieuwing). Een enorme klus vooral als je bedenkt dat dit in 38 uur uitgevoerd diende te worden inclusief het afvoeren van de oude dwarsliggers. Het was erg koud buiten, maar desondanks hebben al onze medewerkers en onderaannemers zich van hun beste kant laten zien. De werksfeer was dan ook erg goed. Bedankt iedereen (ook van Van de Mheen en Strukton) die heeft meegeholpen! 
 
In het tweede weekend hebben we 7 sporen op 5 stations naar de P76 norm gebracht door middel van het lichten en schiften van het spoor. Dit doen we zodat de trein voor iedereen toegankelijk wordt waaronder ook minder valide mensen zodat zij zelfstandig met de trein kunnen reizen. Een mooie presentatie en zeker veelbelovend voor 2023 waar wij nog eens de sporen op 17 stations naar de P76 norm zullen brengen.